søndag den 28. april 2013

Tapas: Kikærtebilinis, filopakker, bruchettatomater og fetadip

Her er et udsnit af nogle tapas retter som vi serverede igår (Inden min FODMAP diæt starter).
Opskrifterne kommer aller nederst, under billederne.

Filopakkerne så sådan herud: 


Fetadip:



Kikærtebilinis og bruchettatomater:  
Filopakker:
1 pk. filodej
250g frossen spinat, optøet og drænet
200g feta
2 æg
1 spsk. oregano
lidt olie til pensling 

1. Bland feta, spinat, oregano og æg godt sammen til en ens masse.
2. Lav 10 pakker med en spsk. i hver. Pensel med olie i mellem lagene og ovenpå og bag dem i 15 min. ved 200 grader.

Fetadip:
250g ricotta
250g feta
3 fed hvidløg
2 spsk. Mælke eller olie 
2 dl. græsk yoghurt 2%
1 tsk. oregano
1 knsp. cayennepeber

1. blend det hele sammen og lad cremen trække i køleskabet. 


Kikærtepandekager:
2 æg
2 dl yoghurt
1 dl vand
2 spsk rapsolie
½ tsk salt
1 tsk rørsukker
150-200 g kikærtemel


1. Pisk æg, yoghurt, vand, olie, salt og sukker sammen og til sidst piskes kikærtemelet i lidt ad gangen til man har en rimelig tyk dej. 
2. Steg bilinisene ved ret høj varme. 
Serveres med cremefraiche 5%, stenbidderrogn/"kaviar", rødløg og purløg

Bruchetta tomater:
250g cherrytomater, skåret i kvarte
½ lille rødløg, finthakket
2 stort hvidløg
1 - 1,5 spsk olivenolie 
1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket
Salt og peber 

1. Bland det hele sammen og lad det trække. 
2. Serveres med grov flutes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar