I anledningen af at det er søndag i dag blev der bagt kage, det blev i dag en banankage som er ret sund hvis jeg selv skal sige det. Et stykke som dette nedenfor indeholder ca. 100 kcal/500kJ alt efter hvad man regner i. Så Hvis du er på en lav kalorie diæt er det ingen problem at tage sådan et stykke en eftermiddag.
Den er iøvrigt super hurtig og nem at lave og noget jeg sætter stor pris på er kalorielette kager uden kunstig sødemiddel og det må man sige den her er. :-)
Opskrifter på banankagen lyder sådan her:
ca. 16 stk.
115 g hvedemel
3 spsk. Kakaopulver
2 spsk. skummemælkepulver (Jeg forestiller mig at den også kan laves uden)
¼ tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
2 mosede bananer
150 g Brun farin
150 g. skyr (fromage frais eller andet fedtfattig surmælkprodukt kan nok erstatte det)
2 æggehvider
Evt. mørk chokolade og valnødder og vaniljesukker.
1.
Sæt ovnen på 180 grader.
2.
sigt Hvedemel, kakaopulver, mælkepulver,
bagepulver og salt.
3.
i en anden skål mos bananerne, tilsæt sukker,
surmælksprodukt og æg og pisk det sammen.
4.
tilsæt tørre i den våde og rør rundt.
5. Bag kagen i 15 – 25 min i en lille bradepande
ca. 23 cm.
I dagens (søndagens) anledning kom der en håndfuld valnødder og 2 stykker 70% chokolade groft hakkede i. Kagen er meget klæg og ret flad som jeg egentlig synes er meget lækkert. Tror ikke kagen kan bages så den bliver høj pga. ingredienserne i kagen.
Kagen indeholder ingen fibre, men til gengæld en del protein fra både skyr og æggehviderne som stadig giver lidt mæthed.
I
Ingen kommentarer:
Send en kommentar