Hvis du ønsker at starte med at spise grøden som risengrød først, så kan I doble grød opskriften op.
4 personer:
Ingredienserne til Risengrød:
50g
speltkerner eller bygkerner
50g grødris
½ l minimælk
eller skummetmælk
1 knsp salt
1. Kog det hele
sammen i ca. 45 min ved middelvarme og konstant omrøring. Tilsæt salt til
sidst. Afkøl grøden.
Ingredienser
til risalamanden:
Evt.
1 spsk. mini- eller skummetmælk
2 spsk. sukker
45 g
smuttede og hakkede mandler
2
vaniliestænger
1dl.
Piskefløde
1/2dl mini-
eller skummetmælk
2. Tilsæt evt.
Lidt mælk hvis grøden er meget fast, derefter tilsættes de hakkede mandlerne, sukkeret og vaniliestængerne.
3. Pisk fløden
fast og pisk derefter mælken i, i en tynd ståle. Vend først halvdelen af fløden
i grøden og derefter vendes resten forsigtigt. Konsistens kan yderligere
justeres med lidt mælk hvis den er for fast.
Server med kirsebærsauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar