mandag den 30. juli 2012

Glutenfri Pizza

Som jeg ikke fik fortalt før spiser man jo glutenfrit når man lider af sygdommen cøliaki(Også kendt som gluten allergi), som betyder at man ikke kan tåle proteindelen(gluten) i melsorterne hvede, byg og rug.
Derudover har der været en trend hvor nogen spiste lidt efter samme principper, hvor man blandt andet undlader gluten i kosten. Der er ingen beviser for at det skulle gavne befolkningen uden cøliaki at spise glutenfrit, så prøv det gerne af selvom du ikke har cøliaki, men bevar fornuften ;-)

Her kommer en glutenfri opskrift på Pizza som vi også bagte den dag med min klasse.




Til 2 pizzaer skal du bruge:
25g gær
2 tsk. honning
3½ dl lunkent vand
½ spsk. havsalt
1 spsk Olivenolie
125g fuldkornsrismel
125g boghvedemel
2 spsk. loppefrøskaller (Købes også som Fiber Husk)

Vores pynt:
3 løg
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
Oregano
Revet ost

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i vandet.
2.Tilsæt honning, salt og olivenolie.
3. Bland fuldkornsrismel, boghvedemel og loppefrøskaller i en skål.
4. Rør halvdelen af melet ud i det våde del og bland grundigt. Tilsæt derefter resten lidt efter lidt mens der æltes. Ælt dejen grundigt i 5 min. når alt melet er tilsat.
5. Lad dejen hæve i 30 min.
6. Del dejen i 2 stykker og ælt det igen. Rul dejen ud til 2 runde eller firkantede pizzaer.
7. Til pynt hakkede vi: 1 løg, 3 fed hvidløg og 1 dåse hakkede tomater i en blender. Vi kom skiver af løg på og toppede med ost og oregano.
8. Pizzaerne bages i ovnen i ca. 15 min. ved 250 grader i alm. oven, gerne en ad gangen. Så bliver pizzaerne mest sprøde. Bag dem gerne med en forvarmet bageplade.

Vi lavede den vegetarisk da vi blot ville lave opskriften for at prøve at lave pizzabunden, men man kan selvfølgelig selv variere pyntet.
Pizza er jo altid et hit og det var det også denne dag ;-)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar