mandag den 30. juli 2012

Risfrikadeller

En af mine grundholdninger er, at man ikke behøver at spise kød hver dag. Men for de fleste tager aftensmåltidet altid afsæt i kødet og så kan man derefter tage stilling til, hvad man skal have at spise til kødet. Derfor kan man til en start bare starte med en enkelt kødfri dag om ugen.

En dag sidst på måneden, lavede jeg Risfrikadeller da jeg kun skulle bruge få ingredienser hertil.



Til risfrikadeller til 2 personer, skal der bruges:

3 dl kogt og afkølede brune ris
1 stort hakket løg
3 fed hvidløg
1 stor revet gulerod
5 spsk havregryn
1 tsk timian
1 tsk oregano
1 håndfuld skyllet og hakket persille
1 æg

Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienserne blandes godt sammen i en skål med en ske.
2. Kom olie på en pande, form farsen til frikadeller og steg frikadellerne på panden, først ved høj varmen men skru derefter ned.

Det her var sidst på måneden så jeg fik kun gulerødder til, men ellers vil det være ideelt med tomatsauce og en salat.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar