mandag den 10. december 2012

Pebernødder med fuldkorn

Det sker for de færreste at julen bliver en direkte sund periode. Men med de her pebernødder kan man spise julesmåkager med liiiidt bedre samvittighed. Her er pebernødder med energi reduktion og ikke mindst lidt flere fibre. Der er fuldkornshvedemel i som gør at man får lidt at tykke i, jeg synes det er meget lækkert de er desuden dejlig sprøde og krydrede. Endnu har jeg kun fået gode tilbagemeldinger i forhold til opskriften :-)
Der er ca. 500kJ i 10 pebernødder - lidt afhængig af hvor store pebernødderne bages.

Her er opskriften: ca. 150-200 stk.
125g fuldkornshvedemel
200g hvedemel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk hvid peber
½ tsk stødt nelliker
½ tsk kanel
½ tsk hjortetaksalt
200g sukker
1 æg
1 dl flydende fedtstof, fx becel

1. Kom først de tørre ingredienser i en skål og tilsæt derefter de våde og rør det godt sammen.
2. Rul hver pebernød enkeltvis og klem hver enkel godt ind i hånden for ellers hænger de ikke sammen.
3. Når de er rullede til kugler bages i ca. 10 minutter ved 180 grader, midt i ovnen. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar