torsdag den 6. december 2012

Risalamande uden fløde

For et par uger siden prøvede jeg at lave Arlas risalamande uden fløde. Idéen lyder meget god men det som erstatter fløden er æggehvider og sukker, stiftpiskede, som gør desserten utrolig sød. Det kræver kontrast i hvert fald fx med kirsebærsauce.
Jeg havde lavet risengrød på halv Urtekrams fuldkornsris og halv almindelig grødris.
I den oprindelige opskrift fra Arla har de brugt jordskokker som erstatning for mandlerne og en citrus sauce istedet for kirsebærsauce. Meeeeeeeeeeen hvis man overhovedet skal få en fornemmelse af at vi skal til at spise risalamande bliver noget jo nød til at være som det plejer. Så jeg brugte mandler og jordbærsauce, I kan jo stadig holde jer til den klassiske kirsebærsauce hvis I springer ud i det.
Det er nok ikke juleaften man skal give sig i krig med at eksperimentere med dette, men ved anden lejlighed hvor der skal spises risalamande kan man prøve denne variant :-)



Du skal bruge:
4-500g Kold risengrød
1 vaniljestang 
3 pasturiserede æggehvider 
4 spsk. Flormelis
1½ dl skyr 
1/4 tsk. salt
1 håndfuld smuttede og hakkede mandler

1. Pisk æg og flormelis stift.
2. Vend salt, vanilje fra vaniljestangen, de hakkede mandler og skyr sammen med den kolde risengrød.
3. vend til sidst æggehviderne forsigtigt i, og kun til de lige prævist er fordelt så luften ikke piskes ud. 
4. Stil Risalamanden køligt - jeg lod den trække til næste dag og det synes jeg faktisk den blev en anelse bedre af. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar