Derfor har jeg haft begivet mig ud i at lave denne diabetesvenlige mazarintærte, så hvis du skal have besøg af en med diabetes kan du kaste dig ud i denne kage. Der er selvfølgelig stadig kulhydrater i kagen, så hvis man har diabetes skal man stadig passe på mængden.
Jeg har fundet grund opskriften på napoleonshatte herinde www.sukkerfrikager.dk og omskrevet den lidt så det passede til en mazarintærte.
I kan bage en almindelig mazarin til jer andre eller vælge at I alle spiser denne, faktisk smages det ikke ikke at den er lavet med sødemiddel. Mazarinmassen er dog lidt mere klæg end originalen.
Denne blev bagt i en lille tærteform, hvis den skal bages i en almindelig ganges opskriften op.
Tærtebunden:
200 g mel 65 g Becel margarine (ikke flydende Becel)
60 g Perfect Fit1/2 sammenpisket æg
Mazarinmassen:
100 g sukkerfri Odense Marcipan
60 g Perfect Fit
1/2 æggehvide
60 g Perfect Fit
1/2 æggehvide
1,5 spsk. becel
ca. 100 - 150 g mørk chokolade
1. Bland 200 g mel, Becel margarine, Perfect Fit sammen og tilsæt ægget til sidst.
2. Kom dejen på køl i ½ time.
3. Til massen blandes ingredienserne blot sammen.
4. Rul tærtedejen ud i mel.
5. Tærtebunden bages i ca. 15 min.
6. Herefter kommes mazarinmassen oveni og bages yderligere ca. 20 min. - Hvis den er lavet i en almindelig tærteform, skal bagetiden evt. øges.
7. Smelt chokoladen over vandbad og smør kagen med chokolade - stil den på køl/køligt til at den skal spises.
Jeg forestiller mig at den er bedst dagen efter den er bagt, så den har fået lov at sætte sig lidt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar