mandag den 1. juli 2013

Bagels

Her er en opskrift på nogle mættende bagles, hvis man ikke lever efter fodmap diætprincipper kan man udskifte laktosefri varianter med almindelig mælk og yoghurt samt meltyper kan udskiftes med billigere melsorter fx. fuldkornshvedemel og alm. hvedemel.



4 dl vand
1 dl Naturel Yoghurt (Brugte laktosefri)
1 dl minimælk (Brugte laktosefri)
1 pk gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. olie
350g fuldkornsspeltmel
2 spsk. havreklid
600g speltmel

Pynt:
1 æg
sesamfrø

1. Lun vand til lidt mere end lillefingervarmt(37grader), kom vandet i en skål sammen med yoghurt og mælk. Når vand og mælk igen er ca. 37 grader kan gær tilsættes.
2. nu tilsættes resten og bland løbende speltmelet i til at dejen ikke er klistret mere.
3. Lad nu dejen hæve ca. 1 time.
4. Når dejen har hævet, formes dejen til boller hvorefter der prikkes hul i midten med en finger så hullet har en diameter på ca. 3-5 cm. dejen trækker sig sammen så derfor er et forholdvis stort hul vigtigt. 
5. Varm ovnen op til 200grader ved alm. ovn eller 180 grader ved varmluft.
6. Lad bagles hæve mens I varmer en gryde med minimum 2 liter vand op med lidt salt i.
7. Kog hver bagles i ca. 1 minut, sørg for at der er nok plads til hver enkel bagles i gryden, hvis der koges flere på en gang.
8. Kom nu dem på en bradepande med bagepapir - pensel dem med et æg(som er pisket hurtigt sammen) og drys med sesamfrø, og bag dem i ca. 20-25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar