Når man er på FODMAP diæt må man ikke spise hvede eller rug og derfor kan det være svært at opnå den anbefalede mængde fibre. Men man må gerne indtage spelt da den ikke er en FODMAP fødevare og derfor vil jeg anbefale at man bruge spelt i det omfang man ellers normalvis ville have brugt hvede, spelt findes også i fuldkorns variant.
Bollerne er super gode og alle kan være med her. Sigtet spelt kan være lidt dyrt så til jer som ikke er på FODMAP diæt, I kan evt. skifte sigtet spelt ud med alm. hvedemel og fuldkornsspelt ud med fuldkornshvedemel.
50g gær
3 dl lunken vand
3 dl laktosefri minimælk
20g loppefrøskaller
2 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
2 spsk. Olie
50g Havreklid
50g Speltflager
100g fuldkornsspeltmel
450g sigtet speltmel
3 dl lunken vand
3 dl laktosefri minimælk
20g loppefrøskaller
2 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
2 spsk. Olie
50g Havreklid
50g Speltflager
100g fuldkornsspeltmel
450g sigtet speltmel
Brug gerne en røremaskine
1. Kom vand og mælk i en og rør gæren ud heri.
2. Tilsæt sukker og loppefrøskaller og rør rundt i ca. 4-5 min. frøskallerne skal gelere.
3. Tilsæt salt og olie.
4. Tilsæt nu havreklid, speltflager, fuldkornshvedemel og gradvis den sigtede speltmel. Dejen må gerne være lidt klæg.
5. Sæt nu dejen til hævning med et klæde over i 45 min - 1 time.
6. Kom en smule af den sigtede speltmel over dejen og form dejen til 16 ligestore boller.
7. Efterhæv nu bollerne i 15 min. og sæt ovnen til 200 grader ved alm. ovn og 180 grader i varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar