mandag den 8. april 2013

Gulerodsmuffins med ricottacreme


Her er opskriften på de lækreste gulerodsmuffins hvor der ingen fedtstof er tilføjet da ricottaen er tilsat for at få dem svampede, som iøvrigt kun indeholder 13g fedt pr. 100 g. Det er næsten samme fedtprocent som philidelphia light men ricotta er lidt mere sød i smagen. De indeholder ca. 100 - 130 kcal pr. stk. alt efter om du spiser dem med cremen eller ej. De er super svampede og derfor kan de sagtens spises uden cremen også, grunden til at jeg lavede cremen var egentlig fordi jeg havde lidt ricotta tilbage. Når de er bagte kan man tage den muffins fra man skal spise og fryse resten, så kan du tage en op når lysten melder sig :-)



Ingredienser:


3 æg
150g ricotta
1 dl skummetmælk
300g finrevet gulerod
100g havregryn (Finvalsede)
70g fuldkornshvedemel
100g sukker
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniliesukker
2 tsk. kanel

Ricottacreme til 2 muffins - 1 spsk. creme pr. muffin:
1 spsk. ricotta
1 spsk. Skyr
1 tsk. vanilie sukker

Fremgangsmåde:
1. Pisk æg og ricotta sammen.
2. Bland mælk og gulerødder i.
3. bland alle de tørre ingredienser sammen og bland dem derefter over i den våde masse.
4. Fordel dejen i 15 muffinsforme og bag dem i 15-20 min. ved 200 grader i almindelig ovn eller 180 grader ved varmluft. Jeg bagte mine i 20 min.
5. Ingredienserne til cremen blandes sammen.

Du kan evt. erstatte lidt af sukkeret med rosiner eller tilføje lidt nødder men det øger selvfølgelig energiindholdet.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar