Disse boller er FODMAP venlige men alle kan lave dem. Hvis du ikke lever efter FODMAP diæten kan speltmeltet evt. skiftes ud med hvedemel da speltmel kan være lidt dyrt. Nå man spiser efter FODMAP er det svært at få tilstrækkeligt med fibre når man ikke kan spise f.eks. rugbrød som mange danskere er vant til, så husk at brug fibre i det omfang du kan komme afsted med som f.eks. her hvor der er brugt brune ris, chiafrø, havregrød og fuldkornsspeltmel - alt sammen gode kilder til fibre.
50g gær
3dl laktosefri mælk
1 dl havregryn kogt til grød
2 tsk salt
4 tsk sukker
2 spsk. olie
400g kogt brune ris – ca. 125g ukogte
4 spsk chiafrø
200g fuldkornsspelt
500g sigtet spelt
11. Kog først risene i ca. 3 dl vand, det tager ca.
40 min. Du kan dog koge den i 20 min. Og henstille dem med låg i ca. 30 min. Så
sparer I lidt på strømmen.
22. Mens risene koger kan grøden laves, enten i en
gryde eller i en skål hvor 3 dl. Kogende vand hældes over 1 dl. Havregryn og
derefter lader man dem trække med et klæde over skålen til at grynene har
trykket alt væsken til sig.
33. Når risene og grøden er kølet af, kan bage
processen for alvor starte.
44. Kom havregrøden i en skål og tilsæt mælken,
derefter skal gæren røres ud heri.
55. Tilsæt salt, sukker og olie.
66. Kom nu de kogte ris i dejen samt chiafrø og
fuldkornsspelt
77. Tilsæt gradvis den sigtede speltmel, dejen skal
være en smule klæg når dejen sættes til hævning, i ca. 1 time.
88. Form bollerne og efterhæv dem i 15 min. Mens de
efterhæver tændes ovnen på 200 grader.
99. Bag bollerne i 15-18 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar