søndag den 2. juni 2013

Quinoa klatkager

Quinoa indeholder fibre som vi diætister jo er så glade for - de kan bruges både i det salte og søde køkken og det vil jeg vise her. Faktisk fik jeg idéen til at lave dem fordi jeg havde en rest kogt qunioa som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til.
De salte klatkager blev spist sammen med stegt kyllingebryst, salat og peberfrugt/fetadippen som også er herinde på bloggen.
De søde klatkager blev spist med lidt ahornsirup, de vil gå fremragende sammen med skyr blandet med enten sirup eller vaniliesukker, men så kan jeg vidst heller ikke presse mere sundhed ind i det søde køkken ;-)



Salte klatkager:
2 dl skyllet og kogt quinoa (Ca. 1 dl. ukogt)
1 æg
1 knsp. salt
lidt friske krydderurter fx. basilikum 

1. Blandt ingredienserne hurtigt sammen og steg dem på en pande ved middelvarme i små klatter. 




Søde klatkager:
2 dl skyllet og kogt quinoa (ca. 1 dl. ukogt)
1 æg
1 knsp. salt
1 tsk. vaniliesukker

1. Blandt ingredienserne hurtigt sammen og steg dem på en pande ved middelvarme i små klatter. 



Obs: Grunden til den store farveforskel er, at de salte er stegt i olie hvorimod de søde ikke er stegt i noget da jeg brugte en slip-let pande. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar