søndag den 19. maj 2013

FODMAP knækbrød

Her er en opskrift på, fodmap knækbrød uden masser af fedt fra kerner og olie.  Knækbrødene har været på bloggen før, i ikke fodmap venlig version, men opskriften ser lidt anderledes ud denne gang. 




Til knækbrødene skal du bruge:

2 tsk. sukker
1 tsk. salt
10g gær
2,5 dl. laktosefri mælk
1 spsk. olie

20g ama plante 
225g speltmel
200g fuldkornsspeltmel



Pynt: Sesamfrø, birkes eller chia frø til drys

1. Bland sukker, salt og gær, olie, ama og mælk sammen.
2. Tilsæt melet og rør godt sammen. 
3. Lad dejen hæve køligt natten over.


4. Næste dag: tænd ovnen på 180 grader - varmluft oven.
5. Del dejen i 4 og rul hver portion tyndt ud, ca. 1 cm. tykkelsen f.eks. på et stk. bagepapir
6. Bland vand og lidt salt sammen som pensles på den udrullede dej, skær det ud i passende knækbrød stykker med en pizzaskærer, drys med sesamfrø eller hvad I ønsker at komme på og giv det er forsigtigt tryk så det hænger bedre ved. PRIK dejen med en gaffel over det hele! Meget vigtigt da de ellers hæver op og får luftbobler. 
7. Bag knækbrødet i 10-12 min.
8. Tag dem ud, bræk dem fra hinanden og bag det på en bagerist i ca. 5 min. til de er helt sprøde.
9. Fortsæt med resten af dejen.

Opbevar den i en kagedåse - de kan faktisk holde sig sprøde i op til 14 dage, måske længere, hvis de får lov at holde sig så længe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar