søndag den 18. november 2012

Bønnesalat med bagt laks



Fisk kan spises på mange måder, men nogengange behøver det ikke at være så kompliceret. Her er laksen blot bagt i ovnen og så er fokus lagt på tilbehøret. 
Salaten er cremet fra pestoen og hytteosten, har en mild smag af hvidløg fra pestoen og pinjekernerne på toppen giver den en nøddet smag - de kan selvfølgelig undværes da de normalt er ret dyre. 

Mørket faldt på henover dagen mens jeg lavede mad, derfor har det første billede fin belysning og de sidste har et gult skær - kameraet på mobilen har ikke ingen blitz ;-) 




Til 4 pers. skal du bruge:
ca. 1/4 hvidkålshovede
250g. frossen bønner
150 g. blandet salat
250g hytteost
3-4 spsk. pesto (Blend fx. 1 håndfuld basilikum, 1 fed hvidløg, 1 spsk. pinjekerner, 1 tsk. parmesan og olie) 
½ løg
3 tomater
1 pose pinjekerner

4 stk. laks

1. Kog bønnerne i 3-5 min. imens finsnittes hvidkål og løg skæres i små tern, hæld vandet fra bønnerne og bland pesto og hytteost sammen med bønner, løg og hvidkål. Lad det trække i køleskabet i min. ½ time.
2. Imens ristes pinjekernerne på en pande til de er let gyldne og køles derefter af. 
3. Sæt ovnen på 200 grader, kom laksestykkerne i en form med salt og peber på, og evt. lidt dild. Bag laksen i 12-15 min. 
4. Imens, find en stor skål og kom den blandede og ren gjorde salat i bunden af skålen, kom blanding af bønner og hvidkål ovenpå salaten. pynt salaten med pinjekernerne og tomat skåret i både. 

Server salaten og laksen sammen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar