fredag den 23. november 2012

Tunfrikadeller og Rosenkålssalat


Bloggen bliver lidt forsømt for tiden, jeg har fuld gang i at skrive bachelor. 
I den her uge har vi fået disse tunfrikadeller og rosenkålssalat.
Tunfrikadeller fordi jeg blev ret begrejstret da jeg fandt ud af at man kan lave frikadeller af tun fra en dåse - det dur når man er på SU. Og Rosenkålssalat fordi jeg aldrig har fået rosenål før, det synes jeg egentlig var for dårligt. Nu har jeg smagt det og oplevelsen var hverken god eller dårlig, synes egentlig ikke at det smagte af så meget, en anelse bitter. Rosenkålen er rå i den her salat så næste gang må jeg hellere smage den kogt, det ændre den vel smag af.  Salaten var lidt tam må jeg indrømme, men I får opskriften alligevel. 
Tunfrikadelle opskriften er fra Arla og Rosenkålssalaten er fra Meyers julekogebog, jeg har ændret en smule i begge. 

Rosenkålssalaten:
400g Rosenkål
300g Speltkerner
3 appelsiner
1 bundt persille
1 lille håndfuld valnøddekerner

Dressing:
½ dl olie
1 spsk. æblecidereddike
salt og peber

1. Kog speltkernerne og lad dem køle af. Tilsæt lidt salt og peber.
2. Fjern yderste blade af rosenkålen og skyl dem, hak derefter rosenkålen, skær 2 appelsiner ud i tern, hak persillen.
3. Bland det hele sammen, rør dressingen sammen med en gaffel og hæl dressingen ud over salaten.
4. Til sidst skæres den sidste appelsin over og pres saften ud over salaten og knæk valnøddekernerne ud over salaten. vend salaten et par gange og den er parat til at blive serveret.

Tunfrikadeller: (12 Frikadeller)
1 ds Tun
1 æg
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 dl. fromage frais
1 bundt persille, hakket

1. Rør alle ingredienserne sammen, og steg dem på en pande i 10 - 15 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar