tirsdag den 6. november 2012

Grov risengrød med æblegrød

Risengrød kan godt ende i lidt af et sukkerchok. 
Den her risengrød lan selvfølgelig også spise på den klassiske måde med kanelsukker og smør, men det kan skiftes ud med den her variant engang imellem. Æblemosen er ikke kogt helt ud da jeg synes det er mere lækkert, men man kan selvfølgelig koge den mere ud. 

Prøv evt. at komme kanel over æblerne til sidst - så bliver det lidt mere genkendelig med den risengrød vi kender. 
Et lille tip hvis man helst vil have det med kanelsukker er, at komme kanel og sukker på hvert for sig. Så er det nemmere at dosere sukker mængden. 


Grov risengrød:
1½ dl grødris
1½ dl knækkede hvedekerner eller knækkede rugkerner (Eller en blanding)
3 dl. vand
1 L skummetmælk
lidt salt

1. Kog ris og kerner i vandet i 5 min. Tilsæt derefter mælken og kog det til grød, det tager ca. 45 min. 1 time.
2. Tilsæt til sidst salten.

Æblemos:
6 æbler
1 vaniliestang
½ dl vand
2 spsk. Rørsukker med top

1. Skæl æblerne og skær dem i  tern.
2. Kog æblerne i en gryde sammen med vand, sukker, kornene fra vaniliestangen og kog vaniliestangen med så den kan give smag.
3. Kog mosen til det har den konsistens I ønsker, det kommer meget an på hvilke æbler man bruger.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar