Forskellen fra chili con carne til den her chili sin carne er at der ingen kød er i denne ret.
Jeg bruger chili pulver frem for en frisk chili da jeg sjældent kan få brugt en hel bakke med chilier og synes resultatet er meget godt.
De smagsoplevelser som træder mest igennem i denne ret er smagen af spidskommen og de lidt melede bønner og kikærter, så det er lidt en forudsætning for at kunne lidt retten at man ikke har et anstrengt forhold til disse to ting.
Mosen ved siden a er lavet af ½ kartoffel og ½ blomkål som reducere energiindholdet i retten, jeg fik tilsat lidt for meget mælk og mosen ikke helt så fast som ønsket, som man måske kan se på billedet.
Det er en ret som kan være med til at sætte gang i maven ;-)
Smagen er noget bedre end hvad dette billede måske antyder.
4-6 personer:
Chili sin carne:
1,5 dl. Kikærter
1,5 dl. Hvide bønner
4-5 hvidløg
4 Løg
1-2 spsk. olie
2 tsk. spidskommen
1 knsp. piri piri chilipulver (Dette er meget stærkt så hvis I har andet chilipulver skal I måske bruge lidt mere.
1 tsk. koriander
1 tsk. paprika
2 spsk. Oregano
2-4 dl. Boullion
2 dåser Hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
Blomkåls og kartoffelmos
500-750g Kartofler
1 hel blomkålshoved
3-5 dl. skummetmælk
Salt, peber og evt. muskatnød
1. Blød bønner og kikærter op natten over.
2. Næste dag skal bønnerne skylles i en sig og koges i nyt frisk usaltet vand i en time.
3. Skæl kartoflerne, skær den i mindre tern samt skyl og skær broccolien i mindre stykker. Kom begge ting i en gryde.
4. Skær og og hvidløg i små tern og steg det i gryden med olie til det er gyldent. Kog nu kartofler og broccoli.
5. Tilsæt spidskommen og rør lidt, bagefter tilsættes de resterende kydderider samt tomatpuren og der røres rundt. Hurtigt efter tilsættes de hakkede tomater.
6. Kom nu de kogte bønner og kikærter i. Tilsæt boullion (Eller vand og 1-2 tsk. bouillonekstrakt) til det hverken er for fast eller flydende. Smag til med salt og peber og lad retten simre til at mosen er blendet færdigt.
7. Blend kartofler og broccoli med lidt mælk ad gangen, måske skal I ikke bruge alt mælken og til sidst tilsættes krydderierne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar