Så blev der lavet Hummus af resterne af de bønner og kikærter jeg havde fra chili sin carnen, havde blødt lidt for mange op. Normalt bruger man kun kikærter i hummus. Hvis man hellere vil holde sig til originalen kan man stadig følge opskriften her og så bytte bønnerne ud med kikærter.
Man kan nogengange opleve at hummusen ikke er så cremet som man har ønsket sig, og det kan give lyst til at tilsætte mere olie. Men istedet vil jeg anbefale at tilsætte mere vand da man ellers kan opleve en meget olieret fornemmelse i munden som egentlig ikke er så rar.
Du kan evt. bruge det som dip til knækbrød, en gulerod eller andre crudités.
Hummus:
200g kikærter, opblødte og kogt i usaltet vand i en time
200g Hvide bønner, opblødte og kogt i usaltet vand i en time
½ dl Olie, jeg synes bedst om en smagsneutral f.eks. Rapsolie
1 dl vand evt. lidt mere.
3 fed hvidløg, hakket fint
2 spsk. Spidskommen
1 tsk. tørret ingefær eller frisk revet
1 knsp. piri piri chilipulver
Lidt citron saft
Salt og peber
Kom alle ingredienserne i en blender til det har den rette konsistens efter din smag og smag til med salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar