lørdag den 13. oktober 2012

Bagte kastanjer og granatæblejuice


Så blev der bagt kastanjer idag. Jeg kom forbi dem i dag da jeg var ude og handle og fik spontant lyst til at lave noget med dem. Normalt spiser man dem vidst med smør og salt men jeg lavede andet tilbehør.
Sæsonen for kastanjer er lige startet og man kan købe dem i velassorterede forretninger i grøntafdelingen. Man kan blive fristet til at samle dem sammen ude i skoven, men de kastanjer vi har i Danmark er giftige og indeholder giftstoffet glycosidet aesculin. Hestekastanjer skal kun bruges til at gå rundt med i lommen eller lave små figurer af dem ;-)

Jeg fyldte en lille skål med groft salt og kom de vaskede kastanjerne ovenpå hvor jeg havde skåret et kryds i. Bagte dem ved 200grader i 30 min.

Men de blev bagt i ovnen lavede jeg en creme af
1 dk. skyr, ½ tsk. salt og 1 tsk. æblecidereddike, jeg blande de sammen og kom det på køl indtil jeg skulle spise dem.

Pil kastanjerne ud af skallen og spis dem med skyrcremen.


Jeg lavede også en antioxidant bombe - granatæblejuice.
Det er et must at have en juicepresser for at lave juicen men ellers er det simpelt.
Skær et granatæble over og pres på siderne mens det holder over hullet til juicepresseren så kernerne falder ned i maskinen og start juicepresseren.


Hvis smagen er lidt for syrlig kan du presse et almindelig æble ned i granatæblejuicen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar