Her får I en opskrift på knækbrød, en meget velkendt opskrift på knækbrød er en opskrift hvor man blander kerner, olie og mel sammen - kort fortalt (Hvis man googler knækbrød opskrift kommer den vidst frem i stor stil) . Olien og kernerne øger energiindholdet kraftigt. Olien og kernerne er også med til at gøre knækbrødet sprødt og det er derfor svært at finde en opskrift på knækbrød hvor de bliver lige så sprøde.
Opskriften her kræver at man starter i god tid, et døgns tid skal det nemlig hæve.
Til knækbrødene skal du bruge:
2 tsk. honning
1 tsk. salt
15g gær
3 dl. vand
2 spsk. olie
275g hvedemel
200g fuldkornsmel (Jeg brugte rugmel)
Sesamfrø, birkes eller chia frø til drys
1. Bland honning, salt og gær, olie og vand sammen.
2. Tilsæt melet.
3. Lad dejen hæve køligt natten over.
4. Næste dag: tænd ovnen på 180 grader - varmluft oven.
5. Dej dejen i 4 og rul hver portion tyndt ud, ca. 1-2 cm. tykkelsen f.eks. mellem 2 stk. bagepapir som på billederne nedenuder.
6. Bland vand og lidt salt sammen og den udrullede dej med blandingen, skær det ud i passende knækbrød stykker med en pizzaskærer, drys med sesamfrø eller hvad I ønsker at komme på og giv det er forsigtigt tryk så det hænger bedre ved.
7. Bag knækbrødet i 12 min.
8. Tag dem ud, bræk dem fra hinanden og bag det på en bagerist i ca. 10 min. til de er helt sprøde.
9. Fortsæt med resten af dejen.
Opbevar den i en kagedåse.
Note:
Det er vigtigt at de bages på risten i god tid til at de bliver gyldne ellers holdes de ikke sprøde særlig længe og de bliver til gengæld lidt seje i det - og det ønsker man jo ikke knækbrød skal være.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar