torsdag den 11. oktober 2012

Torskerogsfrikadeller

I sidste uge lavede jeg torskerogsfrikadeller, jeg fik inspirationen fra Verdens bedste kur, som er en kogebog baseret på Diogenes studiet som i korte træk har bevist vægttab ved at spise mange proteiner og kulhydrater med lav Glykæmisk index (som kort fortalt er et mål for hvor hurtigt blodsukkeret stiger). 
Ugens fiskeret blev altså i den her uge torskerognsfrikadeller, det er egentlig en simpel ret og billig ret men det tager lidt tid fordi frikadellerne skal i fryseren. Så enten skal man lave dem aftenen i forvejen eller være i god tid dagen derpå.  
Til 4 personer skal der skal bruges:
Frikadeller:
2 ds. torskerogn
2 æg
½ løg, fint hakket
1 citron, saften (Alternativt brug en flaske med citronsaft)
1 dl fuldkornsmel (F.eks. grahamsmel)
1 spsk. rapsolie
1-2 tsk. dild el. andet krydderi

Tilbehør:
1 Broccoli
1 tsk. frisk revet ingefær
½ dl Soya
1 spsk. Honning
½ bundt persille, hakket
2 dl. skyr

1. hak løg fint, kom derefter alle ingredienserne op i en skål og rør godt rundt.
2. Tag en spiseske og form farsen til frikadeller og pak dem enkeltvis i husholdningfilm, frys dem nu i min. 1 time.
3. Skær broccoli i små buketter og bland med ingefær og persille, lige inden servering blandet soya og honning sammen og hældes over broccolien.
4. Steg frikadellerne i et par minutter til de har fået en sprød overflade. Server frikadellerne og broccolien med skyr - det er vigtigt da broccolien har brug for noget kontrast.

Resultatet af frikadellerne var rigtig fint og de smagte meget godt hvis man kan lide torskerogn.
Broccolien lavede jeg lidt for stærk og derfor blev der spist godt med skyr til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar