torsdag den 11. oktober 2012

Laksefrikadeller

Så blev der lavet mad og ugens fisk blev laksefrikadeller med kikærter. 
Så fandt jeg noget andet man også kan bruge sin æbleskivepande til(min er elektronisk). 
Jeg har redigeret lidt i mængden af kikærter nede i opskriften da jeg nok havde kommet lidt for meget i, dem jeg lavede kunne i hvert fald ikke laves på en almindelig pande. Jeg havde brugt 200g. i dem her og har rettet det til 100g. nede i opskriften så man også kan lave dem hvis man ikke har en æbleskivepande :-)




 til 2 personer brugte jeg:
ca. 200g laks
100g kikærter, opblødte og finthakkede
Citron, saft fra ½ citron
1-2 spsk. frisk revet ingefær
2-3 små syltede grønne chilier (Hvis man ikke er til stærk mad kan kan undlade disse eller bruge chilipulver)
½ løg, fint hakket
1 æg
salt og peber
olie

Tilbehør:
1/4 Hvidkål groftskåret
2 løg
Citron, saften fra 1 citron
1 knsp. cilipulver
1 tsk. spidskommen
lidt salt og peber

1 dl. skyr
1 tsk. spidskommen
salt og peber

1. Skær laksen groft og bland den med hakkede kikærter, citron, ingefær, chili, hakket løg, æg, salt og peber. Stil derefter farsen på køl mens tilbehøret laves.
2. Snit hvidkål og løg groft, kom det på en varm pande med lidt olie og krydr med chilipulver, spidskommen og citron samt lidt salt og peber.
3. Mens Hvidkål steges på panden, varm da endnu en pande op eller brug et æbleskive jern som på billedet(Det er nemmest). Steg dem til de er stegt på alle sider i nogle minutter. 
4. Server frikadellerne og hvidkålen med skyr blandet med spidskommen, salt og peber. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar