Har man en rest grød fra morgenmaden kan man altid lave den til klatkager senere, det bliver endda nemmere at arbejde med hvis grøden har fået lov at stå.
I klatkagerne kommer jeg ingen sukker i, men lader den søde del være ved siden af. Det kan enten, som her være skyr blandet med karamelcreme eller mere klassisk syltetøj.
Til min grød brugte jeg:
2 dl. perlespelt (Fra urtekram)
8 spsk. Grovvalsede havregryn
8 dl. vand
1 knsp. salt.
Olie til stegning.
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det sammen i ca. 20 min.
Lad grøden stå og køle af.
Bland et æg i grøden.
Varm en pande op og kom lidt olie på.
Sæt 3 klatter på panden med 2 skeer så går det nemmest.
Lad klatterne får en sprød overfladen inden de vendes, de er lidt svære at vende og falder nemt fra hinanden.
Jeg fik ca. 10 klatkager af denne opskrift.
Til klatkagerne serverede jeg:
1 dl. skyr blandet med 1 tsk. dolce de leche (Karamelcreme fra urtekram).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar