Julen nærmer sig - i hvert fald hvis man kigger rundt i butikkerne. Man kan allerede begynde at købe julevarer og derfor er friske dadler blevet mere tilgængelige i butikkerne.
For bare et år siden vidste jeg ikke at jeg godt kunne lide friskedadler, jeg har forbundet det med tørret rosiner, abrikoser osv. Men som jeg gladelig har fundet du af at smagen slet ikke minder om. At jeg nu har fundet ud af at jeg kan lide det, kan jeg takke min veninde Lotte for som flere gange har budt mig på kage med dadler i.
De her dadelkugler kan for mit vedkommende spises året rundt, men specielt her til jul kan det blive et sundere supplement til slikskålen. Derfor synes jeg I skal have opskriften som er meget nem. De har lidt samme tekstur som havregrynskugler.
I en portion svarende hvor du får 12 kugler på størrelse med dem her, får du 120 kJ/30 Kcal pr stk. Med vægttab i sigte kan du spise ca. 3 stk. til et mellemmåltid.
Du skal bruge:
1 dl. friske dadler/ ca. 70 g.
1 dl. Havregryn (gerne grovvalsede)
2 tsk. vaniliesukker
½ tsk. kanel
Kokosmel til rulning
1. Bland det hele sammen (Hvis dadlerne ikke er så friske kan det være nødvendigt at hakke dem med en kniv).
2. Rul til små kugler og rul dem i kokosmel. Opbevar dem i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar