søndag den 21. oktober 2012

Fyldt kylling med kartoffelsalat og coleslaw

Igår så aftensmaden sådan her ud: 

Om eftermiddagen lavede vi coleslaw og kartoffelsalaten og til aften lavede vi kyllingen. 
Opskrifterne får I lidt på slum.
Til kartoffelsalaten brugte vi:
1 pose frosne ærter - kort opkog
1 pose frosne bønner - kort opkog 
ca. 750g. - 1 kg. kartofler - skåret i stykker og kogt møre i saltet vand
10 radiser - skåret i grove stykker
250g cherrytomater
1 potte timian 
1 løg, skåret i tynde skiver
dressing:
½ dl. olie
1-2 spsk. balsamico 
salt og peber
1. Kog kartoflerne, ærter og bønner. Lad det køle af. 
2. Bland alle ingredienserne og bland dressingen sammen og hæl den over. 
3. Lad salaten trække i køleskabet en time ca. 



Coleslaw:
1/4 del Hvidkålhoved
4-5 store gulerødder
1 løg

Dressing:
3-400g Græsk yoghurt 2%
1-2 spsk. sennep 
Citronsaft 
Salt og peber

1. Skræl og riv gulerødderne groft, hak hvidkål og løg fint. 
2. Bland dressingen sammen og smag til, brug evt. et stykke hvidkål til at smage til med. 
Lad salaten hvile ca. 1 time. 


Til kyllingen skal I bruge til. 6 stk: 
6 kyllingefilet pr. mand
12 sk. parmaskinke pr. mand
1 pakke feta (Vi brugte taverna 3%)
2 tsk. oregano. 
2 fed hvidløg. 

1. Bland feta, oregano og hvidløg sammen med en gaffel og mos det. 
2. Tag kyllingebrystet og skær en lomme i det i siden, kom fyldet i og vikl 2 skiver parmaskinke om.
3. Bag kyllingerne i ca. 20 min i ovnen. Alternativt kan de også steges på panden.

Note:
Feta med højere fedtprocent kan også bruges men når det bruges som fyld synes jeg ikke at det gør den store forskel at fedtprocenten er så lav.
Det var en smagfuld ret med forskellige og dejlige smagsindtryk. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar