Vejret artede ikke sig så godt men der var stadig lunt i vejret så jeg fik min første pandekage over bål med min svigerfamilie her i ferien.
Jeg fik lov at lave dejen og spurgte min kæreste om jeg skulle lave fuldkornspandekagedej - meeen det faldt ikke i så god smag (Han var vidst bange for at jeg ikke fik den fulde oplevelse af bålpandekager) så uden mere snak om det lavede jeg almindelige pandekagedej.
Jeg fik en af de bedste pandekage oplevelser - de var sprøde i kanterne og dejlig bløde i midten. Jeg elsker pandekager og denne sjældent gang når man laver en opskrift uden nogen form for sundhed over sig. Så husk at NYD det! :-)
Her er opskriften jeg brugte: (Som selvfølgelig også kan bruges på en almindelig pande :-))
450g hvedemel
ca. 10 dl mælk
9 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
50 g smør
1. Pisk melet sammen med halvdelen af mælken.
2. Tilsæt resten af mælken, æg, sukker og salt.
3. Smelt smørret og tilsæt det til dejen.
Dejen er nu klar til at blive brugt.
Jeg har et stykke tid haft lyst til at købe denne kyllingmedister som har en fedtprocent på kun 5% for at finde ud hvordan den er i forhold til andre almindelige medister som har en fedtprocent på min. 17% og gerne højere. Men så kom vi forbi medisteren til kun 10 kr. og jeg slog straks til og lavede den sammen med min far. Den skal stege på en pande i 30 min. og vendes jævnligt så det kræver lidt tålmodighed.
Smagen var rigtig god og kan sagtens være erstatning for andre medister, men desværre er salt indholdet højt i pølser generelt og det er også tilfældet i denne. Konsistensen af pølsen er mere blød, den er ikke så fast som den medister vi kender. Men jeg vil helt sikkert anbefale at I giver kyllingmedisterpølsen en chance ved frokost eller julebordet.
Energi forskellen er: ca. 400 kJ
Kyllingemedister: 490 kJ (120kcal)
Alm. medister: 905kJ (216 kcal)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar